Haber

Marmara Adası’nda ‘Koruk Su Günü’

Bağcılık ve üzüm üretimi konusunda çalışmalar yürüten Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, farkındalık yaratmak amacıyla Çınarlı’nın eski bağlarından toplanan üzümlerden yapılan koruk suyunu tattı. Çınarlı ve Marmara Adası’nın klasik eserlerinden biri olan verjuk suyu, günümüzde adada üzümden üretilen tek üründür.

Dernek tarafından yapılan duyuruda, Koruk Suyu Günü’nün geçmişi anmak ve üzüm üretiminin önemine dikkat çekmek için planlandığı belirtildi. Tadı alınan koruk suyu, Sayın Taş Berberoğlu tarafından hazırlandı. Berberoğlu, etkinliğin başında yaptığı konuşmada, uzun yıllar sonra hemşehrileriyle aynı suyu paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını, kendi tanımının Çınarlı’ya özgü olduğunu ifade etti. Şerbet gününe katılanlar, kullanılan üzüm çeşitleri ve şıra suyu üretimi ile ilgili sorularını Berberoğlu’na iletti.

Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü ile birlikte Çınarlı’nın eski bağlarındaki üzüm çeşitlerinin belirlenmesi ve ulusal bağ koleksiyonuna dahil edilmesi için çalışmalar yaptı ve asma budama eğitimi düzenledi. Dernek, verjube su gününü bir klasik haline getirerek Marmara Adası’nda bağcılığın yeniden başlaması için kamuoyu oluşturmayı amaçlıyor.

Galimi Çınarlı Derneği çalışmalarını https://www.instagram.com/galimicinarlidernegi/ adresinden takip edebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu